Hoe zit het met de hondenkennis? Zelf zijn wij al jaren in het bezit van een aantal Engelse Setters. Momenteel hebben wij vier Setters  variërend in de leeftijd van 7jaar tot en met 11 jaar. Elke hond voeden wij geheel zelf op van pup tot aan  haar dood en hebben veel ervaring met gedrag, ziektes, loopsheid en dergelijke. Ook beschikken wij over  veel theoretisch kennis door het bijhouden van vakliteratuur.   Gedurende de jarenlange ervaring in de veelvuldige omgang met verschillende hondenrassen heb ik naast  mijn theoretische vooral veel praktische kennis opgedaan op het gebied van het hondengedrag en de  hondenopvoeding.   Uiteraard kunnen wij eerste hulp toepassen bij uw hond, mocht dit nodig zijn. Tenslotte heb ik een opleiding  homeopathie voor dieren gevolgd. Indien u dit wenst kan ik u hierover meer vertellen en adviseren inzake uw  eigen hond.  Uw hond is dus in goede handen bij ons! 
Ervaring en werkwijze Home Ervaring en werkwijze Tarieven Voorwaarden Foto's Contact Belangrijk om te weten Over Engelse Setters

De eerste wandeling in de roedel

Bij de eerste wandeling(en), indien nodig, blijft uw hond aan een lange lijn. Zo leer ik het  gedrag van uw hond kennen en raken we aan elkaar gewend. Ook raakt hij vertrouwd met  de andere honden en leert functioneren in roedelverband.  Pas wanneer wij vinden dat de hond voldoende vertrouwd is geraakt, zich op zijn gemak voelt en reageert op  bepaalde commando's, laten   wij hem of haar niet aangelijnd meelopen. Honden zijn reeds van nature  roedeldieren. Omdat honden in een roedel elkaar controleren en in de gaten  houden, zullen zij zich snel in  de groep opgenomen voelen en vrij kunnen meelopen.  Een fikse wandeling houdt uw hond niet alleen fit en gezond, door de vrije omgang met soortgenoten kan  zijn gedrag ook positief beïnvloed  worden. Op deze wandelingen weten de honden zich prima te vermaken.  Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedere hond zich dient te verheugen op het volgende uitstapje met "De  Roedel". U wordt regelmatig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van uw hond.
© Hondenuitlaatservice “De Roedel”                                                laatste wijziging 18-11-2021
Hondenuitlaatservice “De Roedel” Uw specialist in het gebied  Monnickendam en Broek in Waterland
Hoe gaat het uitlaten in zijn werk? Uw hond wordt opgehaald in een comfortabele bedrijfsbus, die speciaal  is ingericht voor hondenvervoer.  Dagelijks wandelen ze in een groep  honden - een roedel -  en deze wandeling duurt minimaal één uur.  Afhankelijk van de te rijden route om alle honden op te halen, is uw  hond de ene keer iets langer weg dan de andere keer. Gemiddeld zal de  hond twee uur van huis zijn.   De wandelingen vinden altijd plaats in een verkeersvrije omgeving zoals het Hemmeland in  Monnickendam.  De honden kunnen hier heerlijk vrij rondlopen, dollen en snuffelen op grasvelden en in het bos. Tijdens  extreem  warme dagen bestaat hier ook de mogelijkheid voor verkoeling in het water bij het strand aan de  Gouwzee. De duur van de wandelingen zijn dan in de regel korter.  U hoeft niet thuis te blijven totdat uw hond wordt opgehaald en thuis gebracht. U hoeft hiervoor alleen  een huissleutel aan ons te verstrekken en wij verzorgen uw hond.  Uiteraard gaan wij heel zorgvuldig om  met uw sleutel en het afsluiten van uw woning. 
Info Setters Ervaring en werkwijze